MEREL FRERIKS en HHSPORT SMILDE gaan komend handbalseizoen samenwerken

Merel Freriks en Henry Haveman

Merel Freriks, professioneel handbalster bij 1e bundesliga club Borussia Dortmund (eigendom van gelijknamige voetbalclub) en speelster van het Nederlandse damesteam, oud speelster van E&O die haar eerste handbalstappen heeft gezet in Borger, gaat intensief samenwerken met Henry Haveman van HHSPORT te Smilde.

HHSPORT is een (team)sportspeciaalzaak die o.a. gespecialiseerd is in de handbalsport en in het Noorden de laatste jaren ook als zodanig wordt benoemd. Zelfs handballers/-sters uit het midden van het land hebben inmiddels de weg naar HHSPORT gevonden.

“Merel komt ook uit het Noorden en is een type speelster die past bij het karakter van ons bedrijf”, zegt Henry. “Na ons eerste contact zijn er prima gesprekken geweest die uiteindelijk uitmonden in een mooie samenwerking. En Merel wil het maximale uit haar carrière halen, daarin proberen wij haar een klein beetje te helpen”.

Merel is in 2018 voor het eerst op een eindtoernooi geweest met de A-ploeg, het EK in Frankrijk, waar Nederland 3e werd.

Merel tijdens Nederland- Frankrijk

“Ik heb wel al meerdere eindtoernooien met Jong Oranje gespeeld, maar met de A-ploeg was het mijn eerste eindtoernooi”, zegt Merel. “Nederland is een topland bij dameshandbal, concurrentie is groot maar dat vind ik heerlijk. Dit brengt mij in een fase van mijn carrière dat ik stappen kan gaan zetten in mijn ontwikkeling, mijn nieuwe club inclusief. Borussia Dortmund is een zeer ambitieuze handbalclub en past goed bij mijn huidige situatie”.

Einde van dit jaar, in december, is er weer een eindtoernooi voor Nederland, ze zijn reeds gekwalificeerd.

Wij hopen dat Merel een vervolg kan geven aan haar debuut vorig jaar zodat ze weer van waarde kan zijn voor dit Nederlands team.